Real Madrid

2022 var det Real Madrid som tog hem Champions League

Om du hade tippat Real Madrid som vinnare av Champions League så blev du rikare. Laget tog hem turneringen för 14:e gången. Det var Vinicius Junior som avgjorde med 1-0 mot Liverpool i Paris. Men det var ingen solklar vinst.

I den första halvleken så var det Liverpool som tog tonen. De höll bollen och attackerade stadigt dock utan några träffar. Sadio Mane fick många att kippa efter andan då hans skott gick in i Thibaut Curtiois hand och sedan via stolpen och ut.

Real Madrid fick egentligen bara en verklig chans till mål i första halvlek men den tog de och lyckades med. Snacka om rysare då detta mål dömdes bort på grund av offside. Därmed slutade halvleken med 0-0 och ingen visste vad som skulle hända.

Det hade gått 13 minuter av andra halvlek då Vinicius stod fri på vänstersidan. Med hjälp av Federico Valverdes så fick han in bollen på diagonalen. Alisson stod chanslös och det här blev alltså målet som avgjorde matchen och cupen!