Lev aktivt och minska risken för ångest

I en spännande studie från Lunds Universitet så har man kommit fram till att en aktiv livsstil kan minska risken för att drabbas av ångest. Idag är det ganska vanligt att svenskar någon gång i livet behöver behandling och medicinering för känslor av ångest och relaterade sjukdomar.

På Lunds Universitet har man valt att följa 400 000 svenskar där hälften är personer som kör Vasaloppet. Det som studien visar stödjer de insatser som görs i Sverige för att minska den psykiska ohälsan.

I den här studien har man också sett på prestationsförmåga och hur den relaterar till utveckling av ångest. Allting pekar mot att fysisk aktivitet absolut kan vara rätt väg att gå då vi vill få mindre problem med psykisk ohälsa i samhället.

Vasaloppsåkarna hade 60% minskad risk för ångest

I studien kunde man se att de som kör Vasaloppet har 60% lägre risk för ångest. Detta gällde både för män och kvinnor. Fast de som körde snabbast, bara bland kvinnor, hade högre risk att utveckla ångest.

Vi kan alltså se att en hög prestationsförmåga inte alls är att premiera då vi vill minska risken för ångest. Det viktigaste är att vara aktiv inte att få lyckade resultat från sporten. Det handlar inte om att vinna Champions League utan om att hålla igång!

Därmed kan vi se att det absolut finns mening med att försöka komma igång på ett nytt SATS gym eller vara med i en träningsgrupp där man sporrar varandra för att hålla igång.

Padel har inte knuffat undan tennisen
Ny studie visar vilken effekt Covid-19 har haft på sport
Lennartson får lämna Helsingborgs IF som tränare
Upptäck Flowtank påfyllbar vikt från Flowlife
Svenskt Kosttillskott rear ut Casall yogamattor
SATS öppnar två nya gym i Stockholm 2022
Alex Mortensen köps loss av FC Groningen
Ska du köra på fotbollsresa för att se Real Madrid?
2022 var det Real Madrid som tog hem Champions League
Kommer pandemin få långtgående effekter på svensk hockey?
Rangers målvakt Igor är i sitt esse