Kalmar slott

Alex Mortensen köps loss av FC Groningen

Redan förra året stod det klart att Alex Mortensen skulle lånas ut till holländska FC Groningens U21 lag tills sommaren 2022. Detta skedde då man från Kalmar FFs sida ansåg att det här skulle vara bra för Alex fortsatta utveckling.

Utlåningen hade en klausul med möjlighet till permanent övergång och den har man nu nyttjat för Groningen har meddelat att de väljer att utnyttja sin köpoption. Det betyder att 19:åriga Alex Mortensen kommer att stanna kvar i laget. Han köps loss från Kalmar FF.

Mortensen ansluter till FC Groningens A-trupp

När sommaren är över kommer Alex Mortensen att ansluta till FC Groningens A-trupp. Mortensen tillskriver FF Kalmar att detta blivit möjligt. Han är mycket ödmjuk och menar att det aldrig hade varit möjligt utan allt det han lärt sig i Kalmar såväl som på grund av den gemenskap han känt i det svenska laget.

Mortensen är glad att nu bo i Groningen och spela med det holländska laget. Men han utesluter inte att komma tillbaka till Kalmar så detta kan vara något att hålla ett öga på under kommande år. Samtidigt är det förstås så att spelare som Alex Mortensen även kan bli aktuella för andra internationella lag som till exempel Real Madrid.

Padel har inte knuffat undan tennisen
Lev aktivt och minska risken för ångest
Ny studie visar vilken effekt Covid-19 har haft på sport
Lennartson får lämna Helsingborgs IF som tränare
Upptäck Flowtank påfyllbar vikt från Flowlife
Svenskt Kosttillskott rear ut Casall yogamattor
SATS öppnar två nya gym i Stockholm 2022
Ska du köra på fotbollsresa för att se Real Madrid?
2022 var det Real Madrid som tog hem Champions League
Kommer pandemin få långtgående effekter på svensk hockey?
Rangers målvakt Igor är i sitt esse