Ny studie visar vilken effekt Covid-19 har haft på sport

Vi har tidigare tagit upp hur coronapandemin har påverkat svensk hockey och nu finns det en färsk studie som ser på Covid-19s effekt på all sport. Det är forskare vid Londons Loughborough University som har släpp rapporten som visar hur pandemin påverkat och fortsätter att påverka sport.

Både positivt och negativt

När vi ser på rapporten så finns det både plus och minus. Det är till exempel så att det finns oro för att kvinnors sportande har påverkats negativt av Covid-19. Samtidigt så visar statistiken att efterfrågan på sport växte under pandemin.

Inte så konstigt då att gymkedjor som SATS expanderar med nya gym 2022. Fast rapporten såg ju på mer än individers träning och det finns skäl att tro att sportindustrin kommer att få finansiella bekymmer under kommande år.

Rapporten har skrivits av professor James Skinner och professor Aaron CT Smith. Något som tas upp är att professorerna tror att media kommer att återgå till att ha större fokus på mäns sport än kvinnors. Därmed kan det bli ekonomiskt svårt för damsporter att ta sig fram under kommande år.

Innovation är också ett resultat av pandemin

Samtidigt som sport har sett stora problem med intäkter under pandemin så har situationen gett utrymme för nya innovationer. Här handlar det främst om teknik och möjligheten att kommunicera och sporta via telefoner och datorer.

Det här ser vi ju inte minst i PT sammanhang där folk som nu utbildar sig till PT måste lära sig hur man använder den digitala tekniken för att erbjuda fullgoda tjänster.

Padel har inte knuffat undan tennisen
Lev aktivt och minska risken för ångest
Lennartson får lämna Helsingborgs IF som tränare
Upptäck Flowtank påfyllbar vikt från Flowlife
Svenskt Kosttillskott rear ut Casall yogamattor
SATS öppnar två nya gym i Stockholm 2022
Alex Mortensen köps loss av FC Groningen
Ska du köra på fotbollsresa för att se Real Madrid?
2022 var det Real Madrid som tog hem Champions League
Kommer pandemin få långtgående effekter på svensk hockey?
Rangers målvakt Igor är i sitt esse