Kommer pandemin få långtgående effekter på svensk hockey?

Sverige har ju varit en källa för elitspelare som tar sig till amerikansk och kanadensisk hockey. Men framtiden kanske kommer att se annorlunda ut då vi har haft något av en svacka inom ungdomshockeyn under pandemin.

Det kom statistik om detta redan 2020 där man kunde se att aktiviteten inom ungdomsidrotten minskade under coronapandemin. Ishockey var inget undantag. Där minskades aktiviteten med 8,8 procent vilket var mindre än genomsnittet för samtliga idrotter på 10,6 procent.

Detta fick Svenska Ishockeyförbundet att börja se på möjliga lösningar. Man talade om tre olika puckar där man till exempel ville öka det ekonomiska stödet till idrottsförbundet. Andra viktiga bitar var förstås att få igång aktiviteten på arenor igen.

Inte jämnt över hela Sverige

Det är bara vissa regioner som har sett en kraftig minskning av ungdomsaktivitet inom hockeyn. På grund av detta kommer man att analysera distrikten som toppar ligan för att bättre förstå anledningar till tappet.

Med tanke på att det inte är alla distrikt som tappar så finns det kanske ändå en del hopp framöver. Vissa delar av Sverige är ju väldigt starka inom hockeyn och därmed kan vi ändå tänka oss att det kommer att komma nya stjärnor även under kommande år.

Padel har inte knuffat undan tennisen
Lev aktivt och minska risken för ångest
Ny studie visar vilken effekt Covid-19 har haft på sport
Lennartson får lämna Helsingborgs IF som tränare
Upptäck Flowtank påfyllbar vikt från Flowlife
Svenskt Kosttillskott rear ut Casall yogamattor
SATS öppnar två nya gym i Stockholm 2022
Alex Mortensen köps loss av FC Groningen
Ska du köra på fotbollsresa för att se Real Madrid?
2022 var det Real Madrid som tog hem Champions League
Rangers målvakt Igor är i sitt esse